Anne-Maaike Pathuis stelt zich voor

Mijn naam is Anne-Maaike Pathuis, ik ben in 1994 geboren in Capelle a/d IJssel en opgegroeid in
Capelle en Zwolle. Vanaf 2012 heb ik in en rondom Groningen gewoond, omdat ik daar theologie heb
gestudeerd. Langzamerhand groeide mijn verlangen om predikant te worden. In 2021 maakte ik
kennis met GKv De Ark en mocht ik beginnen als kerkelijk werker voor pastoraat en jeugdwerk. In
november 2022 ben ik er bevestigd als predikant.

Als predikant wil ik mensen verbinden met God, door te luisteren naar de verhalen van mensen en naar God. Ik geloof dat Hij door de Bijbel maar ook op alledaagse manieren tot ons spreekt. Ik vind voorgaan in kerkdiensten mooi, omdat het één van de plekken is waar gemeenteleden God en elkaar ontmoeten.

Het bezoeken van mensen, naar hun verhalen luisteren en hun bemoedigen zie ik ook als een groot voorrecht. Daarnaast zoek ik graag naar manieren om de gemeenschap in de kerk – en met de samenleving – te bevorderen.

Naast mijn werk als predikant kook ik graag en zing ik met veel plezier bij het Agricola Consort.


Je kunt me bereiken, voor een gesprek of om een idee te delen,

via anne-maaike@gkvdeark.onmicrosoft.com of via 06-38393378.