Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Startproject

12 september 2021 - 3 oktober 2021

Grote Genade! Startprojectweken ‘de Ark’ 12 september – 3 oktober

We willen met frisse moed en enthousiasme het gemeentejaar beginnen. ‘Normaal’ zal het nog niet helemaal zijn, maar de uitdaging om er met Gods hulp weer iets moois van te maken ligt vóór ons. Genade mag de grondtoon zijn in ons leven, en dat houdt ons realistisch en tegelijkertijd hoopvol. Genade wil zeggen dat er van alles aan de hand is – met onszelf, in de kerk, en in de wereld – maar dat het tóch goed zal komen, omdat God ons nooit in de steek laat.

Vanuit deze gedachte geven we de startprojectweken vorm. Drie keer een ochtenddienst met Grote Genade! als hoofdthema. En drie keer een korte vesperdienst ’s middags, met daarna telkens een andere groep kringen bijeen voor een stukje toerusting. (Een vesper is een eenvoudige dienst, waarin we de woorden van een psalm bidden, luisteren naar een Schriftgedeelte en met behulp van een korte overdenking daarover mediteren. Daarbij gaat het erom te ontdekken wat dit Schriftwoord bij mij oproept, waar word ik aangesproken, welke betekenis kan dit bepaalde woord krijgen in mijn leven?)

Op de startzondag zelf zal de middagdienst en andere invulling krijgen, dan (en op de dinsdag erna) zijn er verbindende gemeenteactiviteiten. Kort uitgewerkt ziet het programma er zo uit.

12 september (Startzondag)
Ochtend: Genade ontvangen: in het Woord en aan Tafel – Jezus voor jou en mij
Middag: gemeenteactiviteiten

19 september
Ochtend: Genade delen: met christenen van allerlei kleuren – wat ons verbindt is groter dan wat ons verdeelt
Middag: a. vesper b. kringbijeenkomst (eerste groep kringen)

26 september
Ochtend: Genade leven: goed leven is mogelijk, ook in een onvolmaakte wereld – gewoon in het leven van elke dag
Middag: a. vesper b. kringbijeenkomst (tweede groep kringen)

3 oktober
Ochtend: reguliere dienst
Middag: a. vesper b. kringbijeenkomst (derde groep kringen)

Zondagmiddag zal er een aantal activiteiten georganiseerd worden voor alle gemeenteleden. Jullie ontvangen daar op korte termijn meer informatie over.

Het is heel fijn dat kwe met elkaar een mooie start van het seizoen mogen organiseren. Fijn om elkaar dan weer te ontmoeten en te spreken. Daarom vragen wij iedereen persoonlijk en nodigen wij kringen, jeugdkringen en kinderwerkers uit om aan te sluiten bij dit project. Een 1e stap is al makkelijk gezet door aan de slag te gaan met de schorten die aan de kringen zijn uitgedeeld met een opdracht.

Gegevens

Begin:
12 september 2021
Einde:
3 oktober 2021
Evenement Categorie:

Locatie

De Ark
Rembrandtlaan 194
Hoogezand, Groningen 9601 XD Nederland
Telefoon
0598-395323
Bekijk de site van Locatie